Ο Σωτήρης Ευαγγέλου βάζει στις κατσαρόλες μοσχαράκι με λαχανικά και δημιουργεί ένα θρεπτικό και απολαυστικό πιάτο. Ένα ζεστό γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 1.200 γρ. κότσι μοσχαρίσιο, κομμένο σε φέτες (οσομπούκο)
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 ρίζα από σέλινο, με τα κλωνάρια του, χωρίς φύλλα
- 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 4 καρότα, κομμένα
- 5-6 πατάτες, χοντροκομμένες
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι, κομμένο στα τέσσερα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Βράζουμε το κρέας με το κόκαλο για να πάρει πιο έντονη γεύση από τα κόκαλα και το μεδούλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αχνίζουμε ελαφρά το κρέας σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ώστε να πάρει ελαφρύ ξανθό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε κρύο νερό και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Βήμα 2
Ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν θα έχει μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ακόμη 30΄ έως 40΄.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά πιάτα ρίχνοντας από πάνω τον μαϊντανό, λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγο ξύσμα επίσης. Τη συνοδεύουμε με φρεσκοψημένο χωριάτικο ψωμί.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Γ. Μπουροδήμος - Φωτογραφία: STUDIO M