mosxaraki me rodi kai prasa MIKRI
clock icon
2:0'

Μοσχαράκι με ρόδι και πράσο

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 2-3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 100 ml σιρόπι ροδιού
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ για το σερβίρισμα
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Χυμό ροδιού θα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ή θα φτιάξουμε μόνοι μας από φρέσκους σπόρους ροδιού στον αποχυμωτή. Όσο για το σιρόπι ροδιού, το αναζητάμε στα ράφια των ντελικατέσεν και των παντοπωλείων με παραδοσιακά προϊόντα.

Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού μαγειρεμένα μέσα σε μια γλυκόξινη σάλτσα από πράσο, γλυκό κρασί, χυμό και σιρόπι από ρόδι που θα αποκτήσει φανατικούς στα γιορτινά σας τραπεζώματα. Σερβίρουμε μαζί με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Σοτάρουμε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτουμε το μισό χυμό του ροδιού. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
Ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να γίνει.
Διαλύουμε τότε το σιρόπι στον υπόλοιπο χυμό ροδιού και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σερβίρουμε το φαγητό με τον πουρέ πατάτας πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με λίγους σπόρους φρεσκοανοιγμένου ροδιού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτουμε το μισό χυμό του ροδιού. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να γίνει.

Βήμα 4

Διαλύουμε τότε το σιρόπι στον υπόλοιπο χυμό ροδιού και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το φαγητό με τον πουρέ πατάτας πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με λίγους σπόρους φρεσκοανοιγμένου ροδιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb