Τρυφερό και ζουμερό μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκα φασολάκια. Ένα «μαμαδίστικο» φαγητό της Κυριακής και όχι μόνο…
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε μερίδες
- 700γρ. φασολάκια φρέσκα, πλατιά, καθαρισμένα καλά
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κρεµµύδι µεγάλο, τριµµένο στον τρίφτη
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 400γρ. ντοµάτες φρέσκες, τριµµένες στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι µαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε τις µερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Βήμα 2
Αµέσως µετά ρίχνετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και το κρεµµύδι. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε µε το λευκό κρασί. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά τουλάχιστον, µέχρι να µαλακώσει αρκετά το κρέας.Βήμα 3
Ρίχνετε µέσα τα φασολάκια και ανακατεύετε. Αµέσως µετά προσθέτετε τις τριµµένες ντοµάτες, τη ζάχαρη, το ξίδι, το µαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε να πάρει βράση, µετριάζετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί τουλάχιστον για 45 µε 60 λεπτά ακόµα. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb