molohia_syn_egyptioton
clock icon
30'

Μολοχ(έ)ια

Υλικά

  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λίτρο νερό (ή ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι)
  • 500 γρ. μολοχία (εναλλακτικά σπανάκι)
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 8-10 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

Tips

  • Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί έπειτα από 3-4 ώρες ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Συνοδεύεται πάντα με ρύζι.

Παχύρρευστη σούπα που τρώγεται ως κυρίως πιάτο. Φτιάχνεται με μολόχα, ένα φυτό με φύλλα που θυμίζουν βλίτα, μαζί με σκόρδο και κόλιανδρο. Μαγειρεύεται σκέτη ή με κοτόπουλο, με λαγό ή και με αρνίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Συνοδεύεται απαραιτήτως από πιλάφι.

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνουμε τη μολοχία και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει το μείγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3΄-4΄ και το αδειάζουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5΄-7΄.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη προτού σερβίρουμε.

Συνταγή: Ρέντα Σαΐσα
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνουμε τη μολοχία και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει το μείγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3΄-4΄ και το αδειάζουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5΄-7΄.

Βήμα 3

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη προτού σερβίρουμε.

Συνταγή: Ρέντα Σαΐσα
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης