Παχύρρευστη σούπα που τρώγεται ως κυρίως πιάτο. Φτιάχνεται με μολόχα, ένα φυτό με φύλλα που θυμίζουν βλίτα, μαζί με σκόρδο και κόλιανδρο. Μαγειρεύεται σκέτη ή με κοτόπουλο, με λαγό ή και με αρνίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. Συνοδεύεται απαραιτήτως από πιλάφι.

Υλικά
- 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
- 1 λίτρο νερό (ή ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι)
- 500 γρ. μολοχία (εναλλακτικά σπανάκι)
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 8-10 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
Tips
- Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί έπειτα από 3-4 ώρες ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Συνοδεύεται πάντα με ρύζι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνουμε τη μολοχία και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει το μείγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3΄-4΄ και το αδειάζουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5΄-7΄.
Βήμα 3
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη προτού σερβίρουμε.
Συνταγή: Ρέντα Σαΐσα
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης