Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο με ζυμαρικά, τυρί τσένταρ και γάλα. Τα αρωματικά τρίμματα ψωμιού δίνουν έξτρα γεύση. Ενα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά και τη
μουστάρδα. Χτυπάμε το ξερό ψωμί μαζί με το δεντρολίβανο στο μούλτι και το περνάμε ελαφρά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα ανακατεύουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, τα τυριά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ομογενοποιούμε και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και ανακατεύουμε για 3 με 4 λεπτά για να παστεριωθούν τα αυγά και για να μην κόψουν. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας από πάνω με τα αρωματικά τρίμματα του ψωμιού.
Φωτογραφίες: Ant Duncan
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά και τη
μουστάρδα. Χτυπάμε το ξερό ψωμί μαζί με το δεντρολίβανο στο μούλτι και το περνάμε ελαφρά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα ανακατεύουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, τα τυριά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ομογενοποιούμε και κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και ανακατεύουμε για 3 με 4 λεπτά για να παστεριωθούν τα αυγά και για να μην κόψουν. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας από πάνω με τα αρωματικά τρίμματα του ψωμιού.
Βήμα 3
Φωτογραφίες: Ant Duncan