Τα κραμπλς μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλές συνταγές. Εδώ τα βάζουμε σε μίνι μερίδες και προσθέτουμε φρέσκα κεράσια

Υλικά
- 40 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 40 γρ. βρώμη
- 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 25 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
- 45 γρ. βούτυρο ανάλατο, κρύο, σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- 20 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. κεράσια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
Μερίδες: 8
Για την επικάλυψη
Για τη γέμιση
Tips
- Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους είναι να διατηρηθούν όσο πιο στεγνά γίνεται. Είναι καλύτερο να πλένετε κάθε φορά την ποσότητα των κερασιών που θέλετε. Επίσης προτιμήστε να τα βάλετε σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς με μια χαρτοπετσέτα ανάμεσα στις στρώσεις ώστε να απορροφάται η υγρασία.
Διαδικασία
Βήμα 1
Δουλεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης με τα χέρια μας ώσπου να γίνει μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να έρθει η ώρα για να ψήσουμε τα κραμπλ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από τα κεράσια, με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα κεράσια και
ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν.
Βήμα 3
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 πυρίμαχα σκεύη διαμέτρου 5-6 εκ. ή σε ένα μεγάλο, αν δεν έχουμε. Μοιράζουμε τη ζύμη της επικάλυψης σε κάθε σκεύος. Ψήνουμε τα κραμπλ μας στους 180οC σε φούρνο προθερμασμένο και στις αντιστάσεις, για περίπου 20΄, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τα κραμπλ ζεστά, σκέτα ή με παγωτό βανίλια, κρεμ ανγκλέζ ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Styling—ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ, Φωτογραφίες—STUDIO LM