Ζουμερά κεμπάπ στη μίνι εκδοχή τους που θα απολαύσετε σκέτα ως μεζεδάκι με πίτα για σουβλάκι κομμένη στα 4 ή με ρύζι.
Υλικά
- 350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 350γρ. κιμά πρόβειο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο με λίγο νεράκι
- 1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
- 1 κοφτή κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 5-6 μικρές ντομάτες κομμένες στη μέση
- 4 κρεμμύδια, σε χοντρές ροδέλες
- 2 κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλάθετε τα υλικά του κεμπάπ όλα μαζί για αρκετή ώρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε ένα κρασοπότηρο παγωμένο νερό και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθετε μακρόστενα κεφτεδάκια και τα περνάτε σε ξύλινα σουβλάκι.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε τα κεμπάπ σε ταψί και ανάμεσά τους βάζετε τις κομμένες ντομάτες, τις ροδέλες κρεμμυδιού και κόκκινης πιπεριάς.
Βήμα 3
Περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατίζετε ελαφρά τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, σκεπάζοντας το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κεμπάπ.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα κεμπάπ σε πιάτα μαζί με τα ψητά λαχανικά. Προαιρετικά συνοδεύετε με βουτυράτο ρύζι.