Με φασόλια αντί για το κλασικό ζυµαρικό, η σούπα αυτή είναι ένα πιάτο το οποίο θα µας κρατάει χορτάτους περισσότερο απ’ όσο µπορούµε να φανταστούµε. Τη σερβίρουµε ιδανικά µε φρυγανισµένο ψωµί και τυρί φέτα για ένα ακόµα πιο ολοκληρωµένο και χορταστικό γεύµα.
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, ανοιγµένο, ψιλοκοµµένο τον κιµά
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 φλιτζ. καρότο, τριµµένο
- ½ φλιτζ. του καφέ κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- ½ φλιτζ. του καφέ σέλερι, σε µικρά κυβάκια
- 200 γρ. φασόλια λευκά βρασµένα, στραγγισµένα
- 500 ml νερό
- 400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας χυµό λεµονιού
- 1 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, για το σερβίρισµα
- φρυγανισµένο ψωµί, για συνοδεία
- τυρί φέτα για συνοδεία
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε βαρύ πάτο ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τον κιµά του λουκάνικου. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώµα ο κιµάς, προσθέτουµε το σκόρδο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουµε για 30΄΄.
Βήμα 2
Κατόπιν, προσθέτουµε τα λαχανικά και τα φασόλια και σοτάρουµε µέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώµα. Ρίχνουµε το νερό, τα ντοµατάκια και αλατίζουµε. Κλείνουµε µε το καπάκι και βράζουµε για 20΄ ή µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού.
Βήμα 3
Μοιράζουµε σε πιάτα και σερβίρουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, πέστο βασιλικού, φρυγανισµένο ψωµί και τυρί φέτα ή κάποιο άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας µας.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM