souvlaki-motsarela-pesto
clock icon
15'

Μικρά σουβλάκια με μποκοντσίνι και λαχανικά

Υλικά

  • 40 μποκοντσίνι* συντηρημένα σε νερό
  • 20 ντοματίνια
  • 2 μεγάλες πιπεριές κίτρινες, σε κομμάτια
  • 2 μεγάλες πιπεριές πράσινες, σε κομμάτια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Tips

  • Τα μποκοντσίνι είναι μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας.

Κρύα finger food με μοτσαρέλα και λαχανικά που ταιριάζουν ιδανικά σε ένα αποκριάτικο πάρτι!

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα, κάνοντας ένα πέστο.
Παίρνετε μικρά ξύλινα σουβλάκια, μήκους περίπου 7-8εκ. και περνάτε διαδοχικά 1 κομμάτι πράσινης πιπεριάς, 1 μποκοντσίνι, 1 κομμάτι κίτρινης πιπεριάς, 1 ντοματίνι και τέλος 1 μποκοντσίνι ακόμα.
Τα τοποθετείτε σε πιατέλα, τα αλείφετε με το πέστο που ετοιμάσατε και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα, κάνοντας ένα πέστο.

Βήμα 2

Παίρνετε μικρά ξύλινα σουβλάκια, μήκους περίπου 7-8εκ. και περνάτε διαδοχικά 1 κομμάτι πράσινης πιπεριάς, 1 μποκοντσίνι, 1 κομμάτι κίτρινης πιπεριάς, 1 ντοματίνι και τέλος 1 μποκοντσίνι ακόμα.

Βήμα 3

Τα τοποθετείτε σε πιατέλα, τα αλείφετε με το πέστο που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή