Πικάντικα μικρά πιτάκια με λουκάνικο! Ό,τι καλύτερο για να συνοδέψετε ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα…
Υλικά
- 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα (μόνο τον κιμά)
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 1 αβγό
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 12 μικρές αραβικές πίτες
- πάπρικα για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- 1½ κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γιαούρτι
Tips
- Καλό θα ήταν το γιαούρτι να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, για να δέσουν καλύτερα τα αρώματα. Και, αν δεν θέλετε κιμά λουκάνικου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο είδος κιμά προτιμάτε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το γιαούρτι: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο.Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του λουκάνικου, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το κύμινο, την κανέλα, το κουκουνάρι, το αβγό, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και ζεσταίνετε τις πίτες για 2-3 λεπτά. Απλώνετε σε κάθε πίτα λίγο από το μίγμα του λουκάνικου και τις βάζετε ξανά στο φούρνο για άλλα 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να ροδίσουν οι πίτες.Βήμα 4
Σερβίρετε τα λαχματζούν ζεστά με μια μικρή κουταλιά γιαούρτι από πάνω και λίγη πάπρικα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρούτσα