Όσο έχουμε ακόμη κολοκύθες τις “μεταμορφώνουμε” σε διάφορες νοστιμιές, όπως μια λαχταριστή μαρμελάδα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε την κολοκύθα και τα μήλα.
Ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε την κολοκύθα και τα μήλα.
Βήμα 2
Ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα.