Όσο έχουμε ακόμη κολοκύθες τις “μεταμορφώνουμε” σε διάφορες νοστιμιές, όπως μια λαχταριστή μαρμελάδα.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρούς κύβους
- 2 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε μικρούς κύβους
- 750γρ. ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνης
- ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
- χυμό από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε την κολοκύθα και τα μήλα.
Βήμα 2
Ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα.