Βάζουμε τα μανιτάρια στον φούρνο και τα γεμίζουμε με αυτή την ακαταμάχητη, κρεμώδη γέμιση με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1 πράσο
- 20 γρ. άνηθος
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
- 15 τεμάχια μανιτάρια λευκά, μεγάλα
Tips
- *Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τον άνηθο. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, τον άνηθο και το σπανάκι και τα σοτάρετε πάρα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζετε το κοτσάνι και τον φλοιό από τα μανιτάρια και έπειτα τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ.
Βήμα 3
Μοιράζετε στα μανιτάρια το μίγμα με το σπανάκι και απλώνετε από πάνω το μίγμα της μπεσαμέλ. Στη συνέχεια, πασπαλίζετε την τριμμένη γραβιέρα.
Βήμα 4
Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C στον αέρα και για άλλα 10 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφί χρώμα.