Το μαλεμπί χρειάζεται λίγα υλικά, είναι δροσερό και αρωματικό. Σερβίρεται με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
- 60 γρ. ρυζάλευρο
- 40 γρ. νισεστέ
- 1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη, προαιρετικά
- τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού
- φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
Για την κρέμα:
Για το σερβίρισμα:
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, τον νισεστέ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα συστατικά να διαλυθούν στο γάλα.
Βήμα 2
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Μοιράζουμε το μαλεμπί σε 4 μπολ και, αφού πέσει η θερμοκρασία του, τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το μαλεμπί με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη