Μια υπέροχη μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι και τέσσερα τυριά…
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (καλύτερα χοντρά Νο 5)
- 200γρ. ανθότυρο
- 70γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
- 70γρ. κασέρι
- 70γρ. πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- 100ml κρέμα γάλακτος
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Απολαύστε την παρέα με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Το ανθότυρο το λιώνετε με ένα πιρούνι. Τα αναμιγνύετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε (αν βάλετε) και την πιπερίτσα.Βήμα 2
Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθούν -δεν αφήνετε να πάρουν βράση- ρίχνετε και τα τυριά και αρχίζετε να ανακατεύετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Αν γίνει πολύ σφιχτή η σάλτσα, την αραιώνετε με λίγο ακόμα γάλα. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Βήμα 3
Στο μεταξύ, έχετε βράσει, σουρώσει και βουτυρώσει ελαφρά τα μακαρόνια. Τα μοιράζετε σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τυριών, τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey