Τα μακαρόνια φούρνου είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και το αποδεικνύουμε με μία ακόμα λαχταριστή συνταγή.
Υλικά
- 500γρ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
- 40γρ. βούτυρο
- 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400ml γάλα πλήρες, ζεστό
- 75γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
- 100γρ. γραβιέρα Κρήτης μακράς ωρίμανσης, τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
- 75γρ. κεφαλογραβιέρα
- μουστάρδα Dijon
- 4 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο λίγο και το γάλα, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να πήξει λίγο σαν μπεσαμέλ.
Βήμα 3
Ρίχνετε τη μισή κεφαλογραβιέρα, όλη τη γραβιέρα, το λαδοτύρι και την ξινομυζήθρα μαζί με μια καλή κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Βήμα 4
Ανακατεύετε μέσα τα ζυμαρικά και τα μοιράζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε πέντε ατομικά. Πασπαλίζετε με ψίχουλα ψωμιού αναμεμιγμένα με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνετε στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια από πάνω.