clock icon
15'

Μακαρονάδα ομελέτα

Υλικά

  • 400γρ. σπαγγέτι βρασμένα (2 βαθιά πιάτα περίπου)
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια, χωρίς τα ζουμιά της
  • 1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
  • ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Όσοι προτιμάτε τα αβγά σας με βούτυρο μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο.
  • Στην ομελέτα μπορείτε να προσθέσετε τον κιμά, τη σάλτσα ντομάτα, το κοτόπουλο ή το κρέας που μαγειρέψατε την προηγούμενη αλλά και οποιοδήποτε λαχανικό ή αλλαντικό.
  • Τρώγεται και κρύα, οπότε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στο γραφείο, στο πικ-νικ ή για παιδικό κολατσιό.

Όταν κάνουμε μια μακαρονάδα, τις περισσότερες φορές, όλο και μας περισσεύουν μακαρόνια. Αυτή είναι μια πεντανόστιμη συνταγή για να μεταμορφώσουμε σε ένα πεντανόστιμο πιάτο τα ζυμαρικά της προηγούμενης μέρας. Εγώ την έφτιαξα με σπαγγέτι, εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με οποιοδήποτε ζυμαρικό.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τα τυριά και το πιπέρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και στρώνετε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Αδειάζετε από πάνω τα αβγά με το τυρί, προσθέτετε το μυρωδικό που θέλετε, τις ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο.
Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μια πλευρά την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνετε κι από την κάτω πλευρά. Αν δυσκολεύεστε στο αναποδογύρισμα, σκεπάζετε την ομελέτα με καπάκι και την ψήνετε μέχρι να στερεοποιηθεί το αβγό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τα τυριά και το πιπέρι.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και στρώνετε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Αδειάζετε από πάνω τα αβγά με το τυρί, προσθέτετε το μυρωδικό που θέλετε, τις ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο.

Βήμα 3

Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μια πλευρά την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνετε κι από την κάτω πλευρά. Αν δυσκολεύεστε στο αναποδογύρισμα, σκεπάζετε την ομελέτα με καπάκι και την ψήνετε μέχρι να στερεοποιηθεί το αβγό.