anoigma
clock icon
30'

Λουκουμάδες με ανανά

Υλικά

  • 1 κονσέρβα ανανά καλά στραγγισμένη
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
  • καρύδια κοπανισμένα
  • κανέλα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Αν σας αρέσουν οι λουκουμάδες αλλά διστάζετε να τους φτιάξετε σπίτι γιατί σκέφτεστε ότι η ζύμη είναι δύσκολη, θα λατρέψετε αυτούς τους λουκουμάδες που όχι μόνο δε χρειάζονται φούσκωμα αλλά είναι γεμιστοί και με ανανά.

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και, όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες του ανανά στο μίγμα του λουκουμά και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή, πρέπει να βάζετε λίγες κάθε φορά, για να μπορείτε να τις γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.
Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Έπειτα τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και, όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες του ανανά στο μίγμα του λουκουμά και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή, πρέπει να βάζετε λίγες κάθε φορά, για να μπορείτε να τις γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.

Βήμα 3

Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Έπειτα τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή