Ένας ουζομεζές “ένα κι ένα” για τις μαζώξεις της παρέας!
Υλικά
- 150γρ. κοπανιστή
- 1¼ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αβγά
- ½ φλιτζάνι ούζο
- 1 φλιτζάνι νερό
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στο μπλέντερ το αλεύρι, την κοπανιστή, τα αβγά, το ούζο και το νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός (στην πυκνότητα του μελιού). Τον αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.Βήμα 2
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα.Βήμα 3
Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν τα λουκουμαδάκια τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε σαν μεζέ ούζου ή σαν πρώτο πιάτο μαζί με σπανακόρυζο ή χόρτα τσιγαριστά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή