Ετοιμάζουμε ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό που συνοδεύει υπέροχα τα πρώτα ποτά της μεγάλης γιορτής.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Απλώνουμε τις λωρίδες του μπέικον σε μια επιφάνεια εργασίας και τις πατάμε με τη λαβή ενός μαχαιριού να ισιώσουν και να λεπτύνουν (έτσι τα μεζεδάκια θα γίνουν πιο τραγανά).
Κόβουμε κάθε λωρίδα στη μέση και ακουμπάμε από ένα φύλλο φασκόμηλου και ένα λουκάνικο. Τυλίγουμε σφιχτά και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 10΄-15΄ ή μέχρι να γίνουν τα λουκάνικα. Τα αλείφουμε με το σιρόπι σφένδαμου και τα ψήνουμε για 5΄ επιπλέον να γλασάρουν. Τα σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Απλώνουμε τις λωρίδες του μπέικον σε μια επιφάνεια εργασίας και τις πατάμε με τη λαβή ενός μαχαιριού να ισιώσουν και να λεπτύνουν (έτσι τα μεζεδάκια θα γίνουν πιο τραγανά).
Βήμα 2
Κόβουμε κάθε λωρίδα στη μέση και ακουμπάμε από ένα φύλλο φασκόμηλου και ένα λουκάνικο. Τυλίγουμε σφιχτά και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε για 10΄-15΄ ή μέχρι να γίνουν τα λουκάνικα. Τα αλείφουμε με το σιρόπι σφένδαμου και τα ψήνουμε για 5΄ επιπλέον να γλασάρουν. Τα σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά