Το πέστο και τα μακαρόνια είναι ένα ζευγάρι που ταιριάζει όσο λίγα. Θα λατρέψετε το αβοκάντο στο πέστο, ενώ η γραβιέρα και ο φρέσκος βασιλικός, θα προσθέσουν άρωμα και πλούσια γεύση.
Υλικά
- 300γρ. λινγκουίνι ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 40γρ. βασιλικό φρέσκο, μόνο τα φύλλα
- 3- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- 2 αβοκάντο ώριμα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
- αλάτι, πιπέρι
- λίγα φύλλα βασιλικού
- λίγες φλοίδες γραβιέρας
Για το πέστο
Για το σερβίρισμα
Tips
- Σχεδόν όλα τα ελληνικά τυριά είναι χωρίς γλουτένη, καλό όμως είναι να το διευκρινίσετε πριν τα αγοράσετε.
- Αυτό το πιάτο σερβίρεται το ίδιο καλά και κρύο και ζεστό. Ειδικά όμως για την περίπτωση που θέλετε να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά, κρατήστε λίγο από το ζουμί τους ώστε να αραιώσετε το πέστο και να γίνει σαν σάλτσα.