Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο ζυμαρικών που θα φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε φέρνοντας μια δυο βόλτες μόνο το σκόρδο, για να μην καεί και πικρίσει. Προσθέτετε τις ελιές, το ξύσμα και φέρνετε τα υλικά άλλη μια βόλτα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Προσθέτετε το βασιλικό, το ροζ πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού ομοιόμορφα η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Βήμα 2
Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε φέρνοντας μια δυο βόλτες μόνο το σκόρδο, για να μην καεί και πικρίσει. Προσθέτετε τις ελιές, το ξύσμα και φέρνετε τα υλικά άλλη μια βόλτα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Προσθέτετε το βασιλικό, το ροζ πιπέρι και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού ομοιόμορφα η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα.