Η απαλή κρέμα γάλακτος συνδυάζεται όμορφα με τις γαρίδες, αγκαλιάζουν το Λαζανάκι από τη Melissa και το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς.
Βράζετε το λαζανάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις γαρίδες. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες, οπότε σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ροζ πιπέρι, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε.
Βράζετε τις γαρίδες στην άκρη και τις κρατάτε ζεστές σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση, προσθέτετε λίγο εστραγκόν και αλατίζετε ελαφρά.
Σουρώνετε το λαζανάκι (κρατάτε και λίγο από το νερό που έβρασε) και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το υπόλοιπο εστραγκόν, λίγο από το νερό που κρατήσετε και ανακατεύετε ελαφρά. Αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρετε σε πιάτα, προσθέτοντας επιπλέον ροζ πιπέρι για όποιον το επιθυμεί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το λαζανάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Βήμα 2
Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις γαρίδες. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες, οπότε σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ροζ πιπέρι, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Βράζετε τις γαρίδες στην άκρη και τις κρατάτε ζεστές σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση, προσθέτετε λίγο εστραγκόν και αλατίζετε ελαφρά.
Βήμα 4
Σουρώνετε το λαζανάκι (κρατάτε και λίγο από το νερό που έβρασε) και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το υπόλοιπο εστραγκόν, λίγο από το νερό που κρατήσετε και ανακατεύετε ελαφρά. Αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρετε σε πιάτα, προσθέτοντας επιπλέον ροζ πιπέρι για όποιον το επιθυμεί.