Ένα λαβράκι μαγειρεμένο με μια συνταγή που θα μπει στο τεφτέρι σας για να τη φτιάξετε πολλές φορές.
Υλικά
- 4 λαβράκια (300γρ. σχεδόν το καθένα), φιλεταρισμένα
- 2 καρότα κομμένα λεπτά, σαν μπαστουνάκια
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6-8 κλαράκια σέλινο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2½ φλιτζάνια νερό
- 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κρόκους
- 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα λεμονιού
Tips
- Κρατάτε τα κεφάλια και τα κόκαλα από τα ψάρια
Διαδικασία
Βήμα 1
Τυλίγετε κάθε φιλέτο (έχετε 8 φιλέτα) σε ρολάκι και βάζετε στο κέντρο του μπαστουνάκια καρότου. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 2
Βάζετε τα ρολά δίπλα δίπλα σε ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρασί και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 8-10 λεπτά.Βήμα 3
Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: Σοτάρετε στο λάδι τα κόκαλα και τα κεφάλια των ψαριών μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο. Τα σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το νερό. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.Βήμα 4
Σουρώνετε τη σάλτσα σε λεπτό τουλπάνι και μετράτε ενάμισι φλιτζάνι ζωμό. Χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και τοκορν φλάουρ και προσθέτετε λίγο λίγο από το ζεστό ζωμό, ώστε να έχετε μια πηχτή κρέμα.Βήμα 5
Σερβίρετε τα ρολάκια με την κρέμα και πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey