Το λάχανο συνδυάζεται μαζί με άλλα εποχικά λαχανικά και γίνεται ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι, που φτιάχνετε με ρύζι νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Υλικά
- 1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια
- 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
- 3-4 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
- 1½ φλιτζάνι Ρύζι Νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
- 1 καρότο τριμμένο ή σε κυβάκια (προαιρετικό)
- 2/3 φλιτζανιού λάδι
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, το καρότο (αν χρησιμοποιήσετε), το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 2
Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ελέγχετε το ζωμό της κατσαρόλας, για να βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του είναι περίπου 3 φλιτζάνια, και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.Βήμα 3
Προσθέτετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.Βήμα 4
Προσθέτετε το λεμόνι, κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό με παστό ψάρι ή λουκάνικα ή παστουρμά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb