Μια vegan συνταγή από το Aneton στο Σύνταγμα για φακές με λάχανο ψητό στη σχάρα μαριναρισμένο με σος ταχινιού.
Υλικά
- 250 γρ. λάχανο ζεματισμένο και ψητό στη σχάρα
- 130 γρ. φακές μαύρες βρασμένες
- 60 γρ. ρύζι μαύρο βρασμένο
- 30 γρ. σπόρους ανάμεικτους (ηλιόσπορους, πασατέμπο, κουκουνάρι)
- 25 γρ. φρέσκο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 20 γρ. μαϊντάνο, άνηθο, μυρώνια
- σος μουστάρδα λεμόνι ταχίνι
- σος τσίλι
- 60 γρ. λεμόνι χυμό
- 70 γρ. μουστάρδα
- 45 γρ. τσίλι σος
- 40 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 45 γρ. ταχίνι
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 50 γρ. τσίλι
- 40 γρ. γλάσο λευκού μπαλσάμικου
- 40 γρ. λευκό ξίδι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Μερίδες: 3-4
Για τη σος μουστάρδα ταχίνι
Για την τσίλι σος
Διαδικασία
Βήμα 1
Σος μουστάρδα ταχίνι: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το λεμόνι, μουστάρδα, τσίλι σος και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο και στο τέλος το ταχίνι.
Βήμα 2
Τσίλι σος: Ψήνουμε τις πιπεριές σε σχάρα, σκεπάζουμε σε ένα μπολ με μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε φλούδες και σπόρους.
Πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ και δοκιμάζουμε. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, περιχύνοντας με επιπλέον τσίλι σος και σος μουστάρδα ταχίνι.