Ανεβάζουμε τον πήχη ενός αγαπημένου χορτοφαγικού πιάτου με λάχανο ψήνοντάς το στη φριτέζα αέρος. Και πεντανόστιμο θα γίνει και σε πολύ λίγο χρόνο.
Υλικά
- 1 μέτριο λάχανο
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 5 ραπανάκια, σε φέτες
- 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. τυρί τόφου καπνιστό
- αλάτι
- 150 γρ. αχλάδι, σε κύβους
- 40 γρ. σιρόπι αγαύης
- 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 4
Για τα λάχανο]
Για τη βινεγκρέτ αχλαδιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Βινεγκρέτ: Βάζουμε το αχλάδι, το σιρόπι αγαύης και το ξίδι σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Λάχανο: Βγάζουμε προσεκτικά τα φύλλα από τα λάχανα και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό. Περιχύνουμε τα φύλλα λάχανου με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Ψήνουμε τα φύλλα λάχανου σε ένα σχαροτήγανο για λίγα λεπτά μέχρι να καψαλιστούν. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο και τα ραπανάκια. Ανακατεύουμε με ένα μέρος από τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτοντας από πάνω το τόφου και αν θέλουμε και το υπόλοιπο dressing.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM