Το σκορδόψωμο είναι ένα γευστικό ορεκτικό που λειτουργεί και ως σνακ τις ώρες που επιθυμούμε κάτι αλμυρό. Εδώ έρχεται η φριτέζα αέρος, για να μας «λύσει τα χέρια», καθώς μας βοηθά να ολοκληρώσουμε την παρασκευή του μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Σας έχουμε βρει μια συνταγή που εκτός από γρήγορη, αποτελεί και μια υγιεινή εκδοχή του συγκεκριμένου αρτύματος, καθώς περιέχει μικρότερη ποσότητα βουτύρου από την κλασική. Παράλληλα, με μερικές προσθήκες ή τροποποιήσεις στα υλικά μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γευστικά γούστα.

Δείτε παρακάτω πώς να το ετοιμάσετε:

Υλικά
1 μπαγκέτα
½ της κούπας βούτυρο
¼ της κούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τη φριτέζα αέρος στους 180°C και κόβετε στη μέση τη μπαγκέτα. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υλικά και μόλις γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, το απλώνετε με ένα μαχαίρι στο εσωτερικό μέρος της μπαγκέτας. Με ένα πινέλο αλείφετε το μείγμα στο εσωτερικό της φριτέζας ψήνετε τα δύο μέρη της μπαγκέτας για 4-5 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα.

Αν κάνετε παραπάνω από μία μπαγκέτα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Αν θέλετε να το βάλετε στην κατάψυξη, μπορείτε να το αποθηκεύσετε μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και έχει διάρκεια ζωής έως και δύο μήνες.

Οι παραλλαγές του
Αν θέλετε να κάνετε vα το κάνετε vegan, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ένα φυτικής προέλευσης. Επιπλέον, αν σας αρέσει η τριμμένη παρμεζάνα, τότε μπορείτε να βάλετε ¼ της κούπας πάνω από το σκορδόψωμο όταν το βγάζετε από τη φριτέζα αέρος.