Αν σας αρέσει το τόφου και το χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας, τότε γνωρίζετε ήδη πως το να γίνει τραγανό είναι μία δεξιότητα από μόνη της. Ακόμα κι αν το πετύχουμε, την επόμενη φορά μάλλον θα είναι ελαφρώς διαφορετικό. Όμως, ήρθε η ώρα να κατακτήσετε αυτή τη δεξιότητα και με την παρακάτω συνταγή το τόφου σας θα βγαίνει πάντα τραγανό και υπέροχο. Είτε ακολουθείτε μία χορτοφαγική διατροφή, είτε όχι, είναι ένα υλικό που ταιριάζει με πάρα πολλά φαγητά, απλώς χρειάζεται μαρινάρισμα ώστε να «πάρει γεύση».
Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεται να έχετε μία φριτέζα αέρος και να αφιερώσετε μόλις λίγα λεπτά ώστε να αποκτήσετε ένα τέλεια ψημένο τόφου που μπορείτε να το καταναλώσετε ως σνακ (με το dip της επιλογής σας), ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως πιάτο (όπως το ρύζι), ή ως συμπλήρωμα στη χορταστική σαλάτα σας.

Υλικά για 4 μερίδες
453gr σκληρό τόφου
30ml σάλτσα σόγιας
15ml ελαιόλαδο
15ml σησαμέλαιο, προαιρετικά
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη

Εκτέλεση
Πιέστε το τόφου 15 λεπτά ώστε να χάσει όλη την υγρασία του (μπορείτε να το καλύψετε με ένα αντικολλητικό χαρτί και να βάλετε πάνω του ένα τηγάνι) και στη συνέχεια κόψτε το σε κυβάκια και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.
Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίξτε το τόφου σε αυτό και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά ώστε να μαριναριστεί.
Αφού προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος, βάζετε το τόφου στο καλάθι της και το μαγειρεύετε στους 190 βαθμούς για 10 -15 λεπτά. Ανά τακτά διαστήματα, αφαιρείτε το καλάθι και το ανακινείτε ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Για την αποθήκευσή του
Αν δεν το καταναλώσετε όλο, τότε μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 4 με 5 μέρες. Για να το ετοιμάσετε ξανά, απλώς το ζεσταίνετε ελαφρώς στη φριτέζα αέρος.