A,Delicious,Breakfast,Time,,One,Serving,Of,Red,Pots,Of
clock icon
40'

Λαχανικά φούρνου με πουρέ και αβγό

Υλικά

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ  
  • 2 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα  
  • 300 γρ. μπρόκολο, χοντροκομμένο  
  • 300 γρ. κουνουπίδι, χοντροκομμένο  
  • 300 γρ. καλαμπόκι  
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο  
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες  
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο  
  • Αλάτι  
  • Πιπέρι

Φτιάχνουμε ένα γρήγορο και χορταστικό φαγητό με λαχανικά της εποχής και απολαυστικό Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά πυρίμαχα σκεύη. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

Φτιάνουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τον μοιράζουμε πάνω από τα λαχανικά απλώνοντας ομοιόμορφα, σπάμε ένα αβγό από πάνω και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει το αβγό. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά πυρίμαχα σκεύη. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

Βήμα 2

Φτιάνουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τον μοιράζουμε πάνω από τα λαχανικά απλώνοντας ομοιόμορφα, σπάμε ένα αβγό από πάνω και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει το αβγό. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.