Ένα πολύ λαχταριστό και θρεπτικό ρόφημα που ξεχειλίζει νοστιμιά και συνοδεύει εξαιρετικά το πρωινό σας.
Υλικά
- 600ml γάλα
- 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 500γρ. κάσιους ή αμύγδαλα
- 8 χουρμάδες χοντροκομμένους
- 4 σύκα αποξηραμένα
- 80γρ. σταφίδα
- 3 σπόρους κάρδαμο
- πάγο
- λίγα σύκα + χουρμάδες αποξηραμένα, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κάσιους καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Για το ρόφημα
Για το σερβίρισμα
Tips
- Προσθέτετε παραπάνω γάλα ανάλογα με τη ρευστότητα που θέλετε.
- Αν αφήσετε το ρόφημα για 30 λεπτά στο ψυγείο, θα ενωθούν καλύτερα τα αρώματα των υλικών.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν ρόφημα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο γάλα επιπλέον.Βήμα 2
Βάζετε πάγο σε τέσσερα ποτήρια μεγάλα, μοιράζετε το ρόφημα, πασπαλίζετε με τα κάσιους και τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb