21141006_24461_avgofetes-me-sokolata&rofima-me-ksirous-karpous-anoigma
clock icon
10'

Κρύο ρόφημα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά

    Για το ρόφημα

  • 600ml γάλα
  • 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 500γρ. κάσιους ή αμύγδαλα
  • 8 χουρμάδες χοντροκομμένους
  • 4 σύκα αποξηραμένα
  • 80γρ. σταφίδα
  • 3 σπόρους κάρδαμο
  • Για το σερβίρισμα

  • πάγο
  • λίγα σύκα + χουρμάδες αποξηραμένα, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάσιους καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Tips

  • Προσθέτετε παραπάνω γάλα ανάλογα με τη ρευστότητα που θέλετε.
  • Αν αφήσετε το ρόφημα για 30 λεπτά στο ψυγείο, θα ενωθούν καλύτερα τα αρώματα των υλικών.

Ένα πολύ λαχταριστό και θρεπτικό ρόφημα που ξεχειλίζει νοστιμιά και συνοδεύει εξαιρετικά το πρωινό σας.

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν ρόφημα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο γάλα επιπλέον.
Βάζετε πάγο σε τέσσερα ποτήρια μεγάλα, μοιράζετε το ρόφημα, πασπαλίζετε με τα κάσιους και τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν ρόφημα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο γάλα επιπλέον.

Βήμα 2

Βάζετε πάγο σε τέσσερα ποτήρια μεγάλα, μοιράζετε το ρόφημα, πασπαλίζετε με τα κάσιους και τα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb