Για τις μαμάδες που αγχώνονται πώς θα βάλουν στα πιάτα των παιδιών τους κουνουπίδι, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει.
Για το κουρκούτι: Ρίχνετε σε βαθύ μπολ τη μπίρα και προσθέτετετο αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε συνεχώς.
Βράζετε για 5 λεπτά το κουνουπίδι και το χοντροκόβετε στο μπλέντερ.
Μαδάτε τον μπακαλιάρο με τα χέρια σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τον μπακαλιάρο και το κουνουπίδι στο κουρκούτι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη για για 15 λεπτά.
Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι, σχηματίζοντας κροκέτες. Τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τις βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το κουρκούτι: Ρίχνετε σε βαθύ μπολ τη μπίρα και προσθέτετετο αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε συνεχώς.
Βήμα 2
Βράζετε για 5 λεπτά το κουνουπίδι και το χοντροκόβετε στο μπλέντερ.
Βήμα 3
Μαδάτε τον μπακαλιάρο με τα χέρια σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε τον μπακαλιάρο και το κουνουπίδι στο κουρκούτι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη για για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι, σχηματίζοντας κροκέτες. Τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τις βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές.