Οι πιο αφράτοι και τραγανοί ψαροκεφτέδες, που μας βοηθούν να εκμεταλλευτούμε και το ψωμί που περίσσεψε από την προηγουμένη.
Υλικά
- 1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένου
- 300γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο multi με το ζουμάκι του
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλεύρι
- μίγμα ελαιόλαδου και καλαμποκέλαιου για το τηγάνισμα
- πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρείτε την πέτσα του μπακαλιάρου και σε ένα μπολ, τον τρίβετε όσο πιο ψιλό γίνεται.Βήμα 2
Προσθέτετε το ψωμί στυμμένο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το αβγό, τη σόγια σος, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.Βήμα 3
Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το αφήνετε μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.Βήμα 4
Ζεσταίνετε καλά το το λάδι, πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε καλά και τα τηγανίζετε, γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρούτσα