Οι ψαροκεφτέδες είναι πολλοί και μαγειρεύονται με διάφορες παραλλαγές. Αυτοί εδώ, είναι από τους αγαπημένους μου, γιατί μπορώ να εκμεταλλευτώ το ψωμί που περίσσεψε από την προηγούμενη και βγαίνουν αφράτοι και τραγανοί. Το μυστικό είναι να τους κάνετε με το κατεψυγμένο, ξαλμυρισμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που τρίβεται εύκολα και κοστίζει και φτηνότερα.
Υλικά
- 1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου
- 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι με το ζουμάκι του.
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 αβγό
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλεύρι και μίγμα από ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
- αλάτι, πιπέρι