Μια παραλλαγή του κρητικού σφουγγάτου που γίνεται ιδανικά και με κατεψυγμένες αγκινάρες και αποτελεί ένα ιδανικό μεζεδάκι!
Υλικά
- 6 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στα 4
- μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- ½ φλιτζάνι μπίρα
- 1 αβγό
- 2/3 φλιτζανιού κρύο νερό
- 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κουρκούτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες για 10 λεπτά και τις στραγγίζετε. Τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Χτυπάτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, κρύα, και το αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι κατά προτίμηση σε κατσαρόλι, βουτάτε κάθε μπουκίτσα στο κουρκούτι και την τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.Βήμα 3
Σερβίρετε τις κροκέτες αμέσως συνοδεύοντας με στραγγιστό γιαούρτι, στο οποίο θα προσθέσετε ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά