Pancakes,Stuffed,With,Bolognese,Filling,-,Minced,Beef,,Pepper,,Onion,
clock icon
1:30'

Κρέπες με σάλτσα μπολονέζ, φέτα και πιπεριές

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ 
  • 3 αυγά
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • Για την μπολονέζ

  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
  • 400γρ. κιμά χοιρινό από μπούτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500ml ζωμό κρέατος
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Για το γαρνίρισμα

  • λίγη τριμμένη φέτα
  • 2 κόκκινες πιπεριές

Γεμίζουμε τις κλασικές και νόστιμες κρέπες με την αγαπημένη από τα παιδικά μας χρόνια μπολονέζ. Επιλέγουμε τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ και η προετοιμασία των κρεπών θα γίνει παιχνιδάκι.

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Για την μπολονέζ: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνετε τους δύο κιμάδες και σοτάρετε για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζετε τον κιμά σε μπολ. Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον σοταρισμένο κιμά, τη δάφνη, τον πελτέ, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

Γεμίζετε τις κρέπες με τη μπολονέζ και γαρνίρετε με πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και τριμμένη φέτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 2

Για την μπολονέζ: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνετε τους δύο κιμάδες και σοτάρετε για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζετε τον κιμά σε μπολ. Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον σοταρισμένο κιμά, τη δάφνη, τον πελτέ, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Γεμίζετε τις κρέπες με τη μπολονέζ και γαρνίρετε με πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και τριμμένη φέτα.