Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κρέπες σερβιρισμένες με λαχταριστή μαρμελάδα φράουλα και παγωτό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Χωρίς το παγωτό πάλι, είναι μια τέλεια πρόταση και για πρωινό.
Ετοιμάζετε τη ζύμη για τις κρέπες χτυπώντας τα αβγά μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε ξανά και αφήνετε το μίγμα καλυμμένο στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Αλείφετε ένα τηγάνι με βούτυρο και ρίχνετε το μίγμα σας χρησιμοποιώντας μια κουτάλα. Κουνάτε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μίγμα, το αφήνετε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά και γυρίζετε την κρέπα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας να ψηθεί για άλλο 1 λεπτό από την άλλη.
Μόλις τελειώσετε με όλο το μίγμα, αλείφετε κάθε μία κρέπα με λίγη μαρμελάδα.
Κλείνετε την κρέπα σε σχήμα «μαντιλάκι» και κατόπιν σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη για τις κρέπες χτυπώντας τα αβγά μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε ξανά και αφήνετε το μίγμα καλυμμένο στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Αλείφετε ένα τηγάνι με βούτυρο και ρίχνετε το μίγμα σας χρησιμοποιώντας μια κουτάλα. Κουνάτε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μίγμα, το αφήνετε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά και γυρίζετε την κρέπα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας να ψηθεί για άλλο 1 λεπτό από την άλλη.
Βήμα 3
Μόλις τελειώσετε με όλο το μίγμα, αλείφετε κάθε μία κρέπα με λίγη μαρμελάδα.
Βήμα 4
Κλείνετε την κρέπα σε σχήμα «μαντιλάκι» και κατόπιν σερβίρετε με παγωτό βανίλια.