crema vanilia_small
clock icon
50'

Κρέμα βανίλιας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 5 κρόκους αυγών (100 γρ. συνολικά)
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • φρούτα της αρεσκείας μας

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για μια νόστιμη κρέμα βανίλιας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε τον λοβό βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε μέσα σε αυτούς λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και να δέσει.

Αδειάζουμε σε ένα επίπεδο σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει. Μαλακώνουμε την κρέμα ξανά μόλις κρυώσει χτυπώντας με σύρμα ή στο μίξερ με το φτερό. Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε τον λοβό βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα σε αυτούς λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και να δέσει.

Βήμα 3

Αδειάζουμε σε ένα επίπεδο σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει. Μαλακώνουμε την κρέμα ξανά μόλις κρυώσει χτυπώντας με σύρμα ή στο μίξερ με το φτερό. Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine