Ένα σούπερ σοκολατένιο γλυκό με προϊόντα Arla, το οποίο αποτελεί και ένα ιδανικό ατομικό κέρασμα σε γιορτές και γένεθλια.
Υλικά
- 1 συσκευασία Arla PROTEIN πουτίγκα Σοκολάτα
- 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 150 ml γάλα πλήρες ή ελαφρύ
- 100 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 2 κουτ. σούπας μέλι, προαιρετικά, αν θέλουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα
- 1 πρέζα αλάτι
Για 4 άτομα
Tips
- Μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κουτ. γλυκού λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ στη σοκολάτα, για πιο «ενήλικη» γεύση.
- Αν θέλουμε πιο αέρινη υφή, μπορούμε να χτυπήσουμε επιπλέον 100 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρη σε σαντιγί και να την ενσωματώσουμε στο μείγμα πριν τη μοιράσουμε σε ποτήρια και τη βάλουμε στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την Arla Κρέμα Γάλακτος, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να είναι πολύ ζεστό (όχι να βράσει).
Βήμα 2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει το μείγμα λείο και γυαλιστερό.
Βήμα 3
Προσθέτουμε την πουτίγκα Arla PROTEIN και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα πλήρως. Αν θέλουμε ακόμη πιο απαλή υφή, μπορούμε να τη χτυπήσουμε λίγο με ραβδομπλέντερ.
Βήμα 4
Μοιράζουμε την πουτίγκα σε 4 ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 5
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 6
Σερβίρουμε σκέτη ή προαιρετικά με λίγη σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φράουλες ή φιστίκια Αιγίνης από πάνω.