Delicious,Chocolate,Mousse,In,A,Vintage,Glasse,Jar,On,A
clock icon
3:30'

Κρέμα σοκολάτας στο ποτήρι

Υλικά

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κουτ. γλυκού λικέρ πορτοκαλιού ή κονιάκ στη σοκολάτα, για πιο «ενήλικη» γεύση.
  • Αν θέλουμε πιο αέρινη υφή, μπορούμε να χτυπήσουμε επιπλέον 100 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρη σε σαντιγί και να την ενσωματώσουμε στο μείγμα πριν τη μοιράσουμε σε ποτήρια και τη βάλουμε στο ψυγείο.

Ένα σούπερ σοκολατένιο γλυκό με προϊόντα Arla, το οποίο αποτελεί και ένα ιδανικό ατομικό κέρασμα σε γιορτές και γένεθλια.

Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την Arla Κρέμα Γάλακτος, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να είναι πολύ ζεστό (όχι να βράσει).

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει το μείγμα λείο και γυαλιστερό.

Προσθέτουμε την πουτίγκα Arla PROTEIN και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα πλήρως. Αν θέλουμε ακόμη πιο απαλή υφή, μπορούμε να τη χτυπήσουμε λίγο με ραβδομπλέντερ.

Μοιράζουμε την πουτίγκα σε 4 ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Σερβίρουμε σκέτη ή προαιρετικά με λίγη σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φράουλες ή φιστίκια Αιγίνης από πάνω.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την Arla Κρέμα Γάλακτος, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να είναι πολύ ζεστό (όχι να βράσει).

Βήμα 2

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει το μείγμα λείο και γυαλιστερό.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την πουτίγκα Arla PROTEIN και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα πλήρως. Αν θέλουμε ακόμη πιο απαλή υφή, μπορούμε να τη χτυπήσουμε λίγο με ραβδομπλέντερ.

Βήμα 4

Μοιράζουμε την πουτίγκα σε 4 ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 5

Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 6

Σερβίρουμε σκέτη ή προαιρετικά με λίγη σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φράουλες ή φιστίκια Αιγίνης από πάνω.