maskarpone-rodakino-anoigma
clock icon
30'

Κρέμα μασκαρπόνε με νεκταρίνια

Υλικά

    Μερίδες: 8

  • 8 κρόκους αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • νεκταρίνια για γαρνίρισμα

Αέρινο, φρουτένιο και αρωματικό γλυκό του καλοκαιριού, ιδανικό για να δροσίσουμε τις ζεστές μέρες της θερινής ραστώνης. Το ανάλαφρο μασκαρπόνε συναντά τη φρεσκάδα και τη γλύκα των νεκταρινιών και το αποτέλεσμα ολοκληρώνει εντυπωσιακά το καλοκαιρινό μας τραπέζι.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί. Ενδεικτικά, μπορούμε να προσθέσουμε και σποράκια βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Σερβίρουμε σε μπολάκια γαρνίροντας με ώριμα ψιλοκομμένα νεκταρίνια.

 

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφία: STUDIO LM- Συνταγή: Μανώλης Παπαχρήστου (Emmanuel, Patisserie Fine)

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί. Ενδεικτικά, μπορούμε να προσθέσουμε και σποράκια βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Βήμα 3

Σερβίρουμε σε μπολάκια γαρνίροντας με ώριμα ψιλοκομμένα νεκταρίνια.

 

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Φωτογραφία: STUDIO LM- Συνταγή: Μανώλης Παπαχρήστου (Emmanuel, Patisserie Fine)