Μία εξαιρετική συνταγή με κουνέλι, που συνοδεύεται ιδανικά από λαζανάκι ΟΜΙΚΡΟΝ και ταιριάζει πολύ στο καθημερινό σας τραπέζι.
Υλικά
- 1½ κιλό (περίπου) κουνέλι, σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (400γρ.)
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- ⅔ φλιτζανιού Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 πακέτο Λαζανάκι ΟΜΙΚΡΟΝ
- τυρί σκληρό, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και σβήνετε με το κρασί.Βήμα 2
Προσθέτετε την τομάτα, τη ζάχαρη και τη δάφνη. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ελάχιστα το κρέας, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.Βήμα 3
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και ρίχνετε λίγο λάδι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.Βήμα 4
Σερβίρετε το κουνέλι με τα ζυμαρικά, περιχύνετε με τη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb