kounelaki_ladokola
clock icon
1:30'

Κουνελάκι σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με κουκουνάρι, σταφίδες και πετιμέζι

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τη σαλαμούρα (άλμη)

  • 300 γρ. χοντρό αλάτι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 10 κόκκους πιπεριού
  • Για το κουνέλι

  • 1 κουνέλι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πετιμέζι
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο να αφήσετε το κουνέλι για 1 ώρα μέσα στην άλμη, μπορείτε εναλλακτικά να πλύνετε καλά το κρέας του με μπόλικο ξίδι, για να απαλλαγείτε από την ιδιαίτερη μυρωδιά που συνήθως έχει.

Η Κυριακή Φωτοπούλου μας φτιάχνει κουνέλι στη λαδόκολλα και μας δίνει τα μυστικά για να γίνει νόστιμο και να χάσει την ιδιαίτερη μυρωδιά, που συνήθως έχει αυτό το υλικό όταν μαγειρεύεται.

Σαλαμούρα: Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κουνέλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει το αλάτι. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε για 1 ώρα μέσα στην άλμη.

Στη συνέχεια βγάζουμε το κουνέλι από την άλμη, του προσθέτουμε όλα τα υλικά ώστε να μαριναριστεί καλά και το κλείνουμε μέσα σε μια λαδόκολλα. Το ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα και 15΄. Συνοδεύεται άρτια με μια πράσινη σαλάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Σαλαμούρα: Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κουνέλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει το αλάτι. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε για 1 ώρα μέσα στην άλμη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βγάζουμε το κουνέλι από την άλμη, του προσθέτουμε όλα τα υλικά ώστε να μαριναριστεί καλά και το κλείνουμε μέσα σε μια λαδόκολλα. Το ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα και 15΄. Συνοδεύεται άρτια με μια πράσινη σαλάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M