Η Κυριακή Φωτοπούλου μας φτιάχνει κουνέλι στη λαδόκολλα και μας δίνει τα μυστικά για να γίνει νόστιμο και να χάσει την ιδιαίτερη μυρωδιά, που συνήθως έχει αυτό το υλικό όταν μαγειρεύεται.
1:30'
Κουνελάκι σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με κουκουνάρι, σταφίδες και πετιμέζι
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 300 γρ. χοντρό αλάτι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 10 κόκκους πιπεριού
- 1 κουνέλι ολόκληρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. σταφίδες μαύρες
- 150 γρ. κουκουνάρι
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. πετιμέζι
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σαλαμούρα (άλμη)
Για το κουνέλι
Tips
- Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο να αφήσετε το κουνέλι για 1 ώρα μέσα στην άλμη, μπορείτε εναλλακτικά να πλύνετε καλά το κρέας του με μπόλικο ξίδι, για να απαλλαγείτε από την ιδιαίτερη μυρωδιά που συνήθως έχει.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σαλαμούρα: Σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει το κουνέλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει το αλάτι. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε για 1 ώρα μέσα στην άλμη.
Βήμα 2
Στη συνέχεια βγάζουμε το κουνέλι από την άλμη, του προσθέτουμε όλα τα υλικά ώστε να μαριναριστεί καλά και το κλείνουμε μέσα σε μια λαδόκολλα. Το ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα και 15΄. Συνοδεύεται άρτια με μια πράσινη σαλάτα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M