Salata me kotopoulo_psiti melitzana_anoigma
clock icon
25'

Κοτοσαλάτα με μελιτζάνες, ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψητό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • Για τη σαλάτα

  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, χοντροκομμένη
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 λαδοπαξίμαδα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα ή κοπανιστή
  • 6-7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Για το dressing

  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Η ξινομυζήθρα και τα λαδοπαξίμαδα ταιριάζουν πάρα πολύ σε αυτή τη σαλάτα με κοτόπουλο, ενώ το dressing με το σκόρδο θα δώσει επιπλέον γεύση στην ψητή μελιτζάνα.

Dressing: Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

Σαλάτα: Αλείφουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαδοπαξίμαδα χοντροσπασμένα μαζί με τα ντοματίνια και τα ραντίζουμε με λίγο από το dressing.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, προσθέτοντας από πάνω την ξινομυζήθρα και περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing.

Διαδικασία

Βήμα 1

Dressing: Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σαλάτα: Αλείφουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαδοπαξίμαδα χοντροσπασμένα μαζί με τα ντοματίνια και τα ραντίζουμε με λίγο από το dressing.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, προσθέτοντας από πάνω την ξινομυζήθρα και περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing.