Η ξινομυζήθρα και τα λαδοπαξίμαδα ταιριάζουν πάρα πολύ σε αυτή τη σαλάτα με κοτόπουλο, ενώ το dressing με το σκόρδο θα δώσει επιπλέον γεύση στην ψητή μελιτζάνα.
Υλικά
- 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψητό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, χοντροκομμένη
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 2 λαδοπαξίμαδα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ξινομυζήθρα ή κοπανιστή
- 6-7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Dressing: Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σαλάτα: Αλείφουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαδοπαξίμαδα χοντροσπασμένα μαζί με τα ντοματίνια και τα ραντίζουμε με λίγο από το dressing.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, προσθέτοντας από πάνω την ξινομυζήθρα και περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing.