Φτιάχνουμε απολαυστικές κυπριακές πίτες με κοτόπουλο και χαλούμι. Το τέλειο σνακ για μια παύση από το διάβασμα και όχι μόνο. Αλείφουμε τις πίτες και με Bούτυρο Lurpak για σκέτη απόλαυση.
Μαρινάρουμε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το δεντρολίβανο για μισή ώρα.
Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με το
Lurpak Soft (ανάλατο)
και τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου ή, αν έχουμε όρεξη, στα κάρβουνα για περίπου 15΄-20΄ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα, αλείφοντάς τα ξανά με βούτυρο μια δυο φορές στο ενδιάμεσο του ψησίματος.
Πίτες: Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα, αλείφουμε τις πίτες μέσα και έξω με λίγο
Lurpak Soft (ανάλατο)
,και τις ζεσταίνουμε καλά. Τις αλείφουμε εσωτερικά με
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, κατόπιν προσθέτουμε ένα σουβλάκι κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και χαλούμι και σερβίρουμε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρινάρουμε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το δεντρολίβανο για μισή ώρα.
Βήμα 2
Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με το
Lurpak Soft (ανάλατο)
και τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου ή, αν έχουμε όρεξη, στα κάρβουνα για περίπου 15΄-20΄ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα, αλείφοντάς τα ξανά με βούτυρο μια δυο φορές στο ενδιάμεσο του ψησίματος.
Βήμα 3
Πίτες: Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα, αλείφουμε τις πίτες μέσα και έξω με λίγο
Lurpak Soft (ανάλατο)
,και τις ζεσταίνουμε καλά. Τις αλείφουμε εσωτερικά με
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, κατόπιν προσθέτουμε ένα σουβλάκι κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και χαλούμι και σερβίρουμε αμέσως.