kotopoulo-satay
clock icon
30'

Κοτόπουλο satay

Υλικά

    Για το κοτόπουλο

  • 40 κομματάκια από μπούτι κοτόπουλου (40γρ. το καθένα)
  • 1 πακέτο ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • 100γρ. Alesto φιστίκια αράπικα με κέλυφος, καθαρισμένα και χοντροσπασμένα
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1-2 καυτερές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 20γρ. γκαλάγκαλ (θα το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά)
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε κόκκους
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 20ml σάλτσα σόγιας
  • 25ml κουτ. γλυκού fish sauce
  • 30γρ. ζάχαρη καστανή Belbake
  • 30ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα

Κοτόπουλο satay ή αλλιώς λαχταριστά ασιατικά σουβλάκια, με φιστίκια. Ιδανικά για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για παιδικά πάρτι.

Βάζετε όλα τα υλικά της
μαρινάδας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά.

Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε μπολ, βάζετε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνετε για 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Αν θέλετε, το αφήνετε και 24 ώρες.

Περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια που έχετε πρώτα μουσκέψει σε νερό για 20 λεπτά. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά μέσα και να μείνουν ζουμερά.

Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά της
μαρινάδας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά.

Βήμα 2

Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε μπολ, βάζετε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνετε για 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Αν θέλετε, το αφήνετε και 24 ώρες.

Βήμα 3

Περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια που έχετε πρώτα μουσκέψει σε νερό για 20 λεπτά. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά μέσα και να μείνουν ζουμερά.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.