Η ελληνική εκδοχή του γλυκόξινου με κοτόπουλο Νιτσιάκος, λεμόνι και μέλι με κεντρικό θέμα ένα τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο που θα μαγειρέψουμε στο τηγάνι και θα σερβίρουμε στο πι και φι…
Υλικά
- 1 διπλό στήθος από Φιλέτο Κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- αλάτι, ελάχιστο
- 1 σφηνάκι μέλι
- 2 κουτ.σούπας σόγια σος
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Για τη σος
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με λάιμ και το μέλι με πετιμέζι.
- To κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ένα λευκό ρύζι μπασμάτι και με λαχανικά βραστά ή σοτέ.
- Αν δεν ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κατεβάσετε το κοτόπουλο από τη φωτιά, με ένα μαχαίρι κάνετε μια μικρή τομή στο πιο χοντρό κομμάτι όσο αυτό ψήνεται. Τη στιγμή που από ροζ αλλάζει χρώμα και γίνεται λευκό, το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά. Είναι έτοιμο και ιδανικά ψημένο!
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε το λάδι και προσθέτετε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και το μίγμα μπαχαρικών. Το αφήνετε να ψηθεί καλά και να ροδίσει και από τις δυό πλευρές, χωρίς όμως να ξεραθεί και να χάσει τη γεύση του. Χρειάζεται περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.Βήμα 2
Σε ένα ποτήρι ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σος, φροντίζοντας να λιώσει καλά το μέλι. Ρίχνετε τη σος στο τηγάνι και μαγειρεύετε γύρω στα 2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει και να γίνει σαν ρευστή καραμέλα. Σερβίρετε τα φιλετάκια συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή