Μία πικάντικη συνταγή για κοτόπουλο, με έμπνευση από τον Αμερικανικό Νότο και την κουζίνα της Νέας Ορλεάνης, που είναι ιδανική για μία μάζωξη για BBQ στον κήπο ή τη βεράντα.
Υλικά
- 8 στήθη κοτόπουλου, 200γρ. το καθένα
- 4 κουτ. σούπας bourbon (αμερικάνικο ουίσκι)
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 30ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το λεμόνι και το bourbon.Βήμα 2
Παίρνετε ένα ένα τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα, να πάει παντού. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.Βήμα 3
Ψήνετε το κοτόπουλο στα κάρβουνα, αφού έχουν χωνέψει πρώτα τα κάρβουνα, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε μεριά.Βήμα 4
Μόλις ψηθούν καλά μέχρι μέσα αλλά παραμένουν ζουμερά, τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε σε πιατέλα για 2-3 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, κάποια πατατοσαλάτα της αρεσκείας σας ή τηγανητές γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb