BBQ_kotopoulo neas orleanis
clock icon
35'

Κοτόπουλο BBQ με διάφορα μπαχαρικά

Υλικά

  • 8 στήθη κοτόπουλου, 200γρ. το καθένα
  • 4 κουτ. σούπας bourbon (αμερικάνικο ουίσκι)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 30ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Μία πικάντικη συνταγή για κοτόπουλο, με έμπνευση από τον Αμερικανικό Νότο και την κουζίνα της Νέας Ορλεάνης, που είναι ιδανική για μία μάζωξη για BBQ στον κήπο ή τη βεράντα.

Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το λεμόνι και το bourbon.
Παίρνετε ένα ένα τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα, να πάει παντού. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.
Ψήνετε το κοτόπουλο στα κάρβουνα, αφού έχουν χωνέψει πρώτα τα κάρβουνα, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε μεριά.
Μόλις ψηθούν καλά μέχρι μέσα αλλά παραμένουν ζουμερά, τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε σε πιατέλα για 2-3 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, κάποια πατατοσαλάτα της αρεσκείας σας ή τηγανητές γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε μαζί με το αλάτι, το λεμόνι και το bourbon.

Βήμα 2

Παίρνετε ένα ένα τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφετε καλά με τη μαρινάδα, να πάει παντού. Τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.

Βήμα 3

Ψήνετε το κοτόπουλο στα κάρβουνα, αφού έχουν χωνέψει πρώτα τα κάρβουνα, για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε μεριά.

Βήμα 4

Μόλις ψηθούν καλά μέχρι μέσα αλλά παραμένουν ζουμερά, τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε σε πιατέλα για 2-3 λεπτά να σταθούν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, κάποια πατατοσαλάτα της αρεσκείας σας ή τηγανητές γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb