Πεντανόστιμες και χορταστικές ατομικές πιτούλες με κοτόπουλο Νιτσιάκος που είναι ό,τι πρέπει για το βαλιτσάκι με το σχολικό κολατσιό αλλά και το τάπερ για το γραφείο.
Ρίχνετε στο μπλέντερ το κοτόπουλο και το κόβετε όσο πιο ψιλό γίνεται.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε και τη μουστάρδα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Εκτός φωτιάς ρίχνετε στο μίγμα το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας. Διπλώνετε το κάθε λαδωμένο φύλλο κατά μήκος στη μέση, τοποθετείτε γέμιση στο κάτω μέρος του και διπλώνετε σε παραλληλόγραμμα, φέρνοντας το αριστερό και το δεξί μέρος του φύλλου πάνω από τη γέμιση.
Αραδιάζετε τις κοτόπιτες σε ταψί όπου έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε στο μπλέντερ το κοτόπουλο και το κόβετε όσο πιο ψιλό γίνεται.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 2 λεπτά ακόμη.
Βήμα 4
Προσθέτετε και τη μουστάρδα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Βήμα 5
Εκτός φωτιάς ρίχνετε στο μίγμα το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Λαδώνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας. Διπλώνετε το κάθε λαδωμένο φύλλο κατά μήκος στη μέση, τοποθετείτε γέμιση στο κάτω μέρος του και διπλώνετε σε παραλληλόγραμμα, φέρνοντας το αριστερό και το δεξί μέρος του φύλλου πάνω από τη γέμιση.
Βήμα 7
Αραδιάζετε τις κοτόπιτες σε ταψί όπου έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν