Τα λαδερά έχουν περίοπτη θέση στο ελληνικό τραπέζι. Μαγειρεύουμε λοιπόν κολοκυθάκια με σκόρδο στην κατσαρόλα φροντίζοντας να έχουμε δίπλα και καλό ζυμωτό ψωμί.
Υλικά
- 500γρ. κολοκυθάκια
- 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Χαράζετε τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι και γεμίζετε τις χαραματιές με σκόρδο.Βήμα 2
Τα στρώνετε σφιχτά σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο στον πάτο μιας φαρδιάς, χαμηλής κατσαρόλας.Βήμα 3
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και την ντομάτα και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή