Οι γαρίδες κοκτέιλ σε μία πολύ διαφορετική συνταγή, σαν ζελέ σερβιρισμένο με μια φίνα κρέμα από αβοκάντο. Προσφέρεται ως ορεκτικό σε ένα επίσημο γεύμα, ενώ ταιριάζει και σε μπουφέ.
Υλικά
- 2 πορτοκάλια
- 1 γκρέιπφρουτ
- 1 λεμόνι
- 1 φύλλο ζελατίνας
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το άσπρο μέρος)
- χυμό 2 λεμονιών
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 πρέζα πιπέρι καυτερό
- 10 γαρίδες μεγάλες
- 250ml κρέμα γάλακτος
- μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι και τα ψιλοκόβετε, βγάζοντας τις άσπρες μεμβράνες όπου χρειαστεί. Τα ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζελατίνα μουσκεμένη και στημένη. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνα και μοιράζετε σε 4 ποτήρια ή σε μπολ με ανοιχτό στόμιο. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.Βήμα 2
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κύβους. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιών, το καυτερό πιπέρι και τη μουστάρδα.Βήμα 3
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις 6 από αυτές. Τις πασπαλίζετε με πιπέρι.Βήμα 4
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με τις ψιλοκομμένες γαρίδες.Βήμα 5
Όταν πήξει το ζελέ, μοιράζετε από πάνω την κρέμα αβοκάντο και σκεπάζετε με τη σαντιγί με γαρίδες. Γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες και 1 φυλλαράκι μαϊντανό και σερβίρετε.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey