cocktail-garides-avocado
clock icon
30'

«Κοκτέιλ» με αβοκάντο και γαρίδες

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 πρέζα πιπέρι καυτερό
  • 10 γαρίδες μεγάλες
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα

Οι γαρίδες κοκτέιλ σε μία πολύ διαφορετική συνταγή, σαν ζελέ σερβιρισμένο με μια φίνα κρέμα από αβοκάντο. Προσφέρεται ως ορεκτικό σε ένα επίσημο γεύμα, ενώ ταιριάζει και σε μπουφέ.

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι και τα ψιλοκόβετε, βγάζοντας τις άσπρες μεμβράνες όπου χρειαστεί. Τα ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζελατίνα μουσκεμένη και στημένη. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνα και μοιράζετε σε 4 ποτήρια ή σε μπολ με ανοιχτό στόμιο. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κύβους. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιών, το καυτερό πιπέρι και τη μουστάρδα.
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις 6 από αυτές. Τις πασπαλίζετε με πιπέρι.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με τις ψιλοκομμένες γαρίδες.
Όταν πήξει το ζελέ, μοιράζετε από πάνω την κρέμα αβοκάντο και σκεπάζετε με τη σαντιγί με γαρίδες. Γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες και 1 φυλλαράκι μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι και τα ψιλοκόβετε, βγάζοντας τις άσπρες μεμβράνες όπου χρειαστεί. Τα ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζελατίνα μουσκεμένη και στημένη. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνα και μοιράζετε σε 4 ποτήρια ή σε μπολ με ανοιχτό στόμιο. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κύβους. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιών, το καυτερό πιπέρι και τη μουστάρδα.

Βήμα 3

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις 6 από αυτές. Τις πασπαλίζετε με πιπέρι.

Βήμα 4

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με τις ψιλοκομμένες γαρίδες.

Βήμα 5

Όταν πήξει το ζελέ, μοιράζετε από πάνω την κρέμα αβοκάντο και σκεπάζετε με τη σαντιγί με γαρίδες. Γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες και 1 φυλλαράκι μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey