Αυτή η κόκκινη σούπα «ξεφεύγει» από τα συνηθισμένα. Το ρύζι συνδυαστικά με τα μπαχαρικά και όχι μόνο δημιουργούν το απόλυτο vegan πιάτο.
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ., χωρίς φλούδα, λεπτοτριμμένο
- 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 2 μίσχους λεμονόχορτο, χωρίς τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένους
- 1/4 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
- 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινδου (σε μπαχαράδικα)
- 3 κουτ. σούπας ρύζι basmati
- 1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και το λεμονόχορτο για 2΄ να βγάλουν τα αρώματά τους.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την πάστα ταμάρινδου και 600 ml νερό και σιγοβράζουμε για 5΄
Βήμα 3
Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ. Αλατίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.
Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10΄-12΄ , ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.